![](https://cdn3.cdnme.se/4775117/9-3/mobiluppladdning_5a340473e087c32262e5b240.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4775117/9-3/mobiluppladdning_5a340473e087c32262e5b240.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4775117/9-3/image_5a303559ddf2b31c79ef7359.jpg)
Fläskkotlett med örts...
Hej alla Mirandas läsare, dagen som ni har väntat på är här! Hon har äntligen öppnat upp matbloggen för gästbloggare och har nu bjudit in en äkta expert. Jag heter Henrik Berggren, på fritiden studerar jag och till vardags är det professionell matlagning som gäller. Framförallt med inriktning på lunchlådor.
När jag nu fått denna unika chans som gästbloggare väljer jag att satsa stort för att kanske få ett ytterligare tillfälle att dela med mig av mina bästa recept. Jag kommer alltså att försöka inspirera er med en trerätters middag, min egen version av nobelmiddagen dagen till ära.
Förrätt: jag valde att komponera en potatis och purjolökssoppa efter noggrant övervägande. De två rätterna det slutligen stod mellan var varm smörgåstårta och soppan nämnd ovan. Det som fällde avgörandet var att potentiell överbliven soppa passar bättre i matlådan. Något som väger tungt enligt mig.
![](https://cdn1.cdnme.se/4775117/9-3/25285923_1137860826348396_1574612923_o_5a2da9a9ddf2b30877163230.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4775117/9-3/25198725_1137860829681729_927229659_o_5a2da9eb9606ee4664c3f1bf.jpg)
Efterrätt: något som är viktigt inom all matlagning är förberedelser. Det visar sig främst i tillagningen av efterrätten, jag klev upp 02:45 i morse för att ta ut smöret ur kylen så att det skulle hinna nå ideal temperatur innan tillagningen. Efterrätten består av en kanelkladdkaka som serveras med glass och tre pepparkakor, minns att vi även äter med ögonen!
Bildtext: Något som jag ej visste trots min stora erfarenhet av matlagning var att det ej går att vispa matgrädde. Tack till forumet ”Familjeliv” som bidrog med ett snabbt svar.
När jag i skrivande stund jämför min middag med den riktiga nobelmiddagen märker jag tydliga likheter i min och Tom Sjöstedt / Daniel Roos vision för middagen. Vi båda börjar till exempel måltiden med en vegetarisk rätt. Jag kan aningen motvilligt erkänna att Tom slår mig med sin för- och huvudrätt. Men med tanke på budget och arbetskraft som Daniel har tillgänglig så tycker jag (även om jag inte skulle säga det högt) att min efterrätt är bättre: mer mogen och genomtänkt.
För att summera så vill jag säga att det är viktigt att ha en röd tråd genom sin måltid. Jag har ju som ni märkt valt mejeriprodukter som inslag i alla mina rätter. Mjölk och grädde i förrätten, crème fraiche i huvudrätten och smör i efterrätten.
Jag tänker mig att alla läsare vill veta hur middagen ovan lagas. Pga. mitt rykte har jag lyckats få ett avtal med ICA som lägger upp mina recept på sin hemsida så här finns länkar som alla kan ta del av, lycka till med matlagningen. Värt att nämna är att alla rätter passar lika bra i matlådan som på nobelmiddagen.
Förrätt: https://www.ica.se/recept/kramig-potatis-och-purjolokssoppa-716077/
Huvudrätt: https://www.ica.se/recept/veggo-lasagne-653499/
Efterrätt: https://www.ica.se/recept/kanelkladdkaka-722671/
På återseende!
Trerätters Nobelmidda...
Ingredienser:
![](https://cdn1.cdnme.se/4775117/9-3/image_5a27d6e89606ee5ead899039.jpg)